14 Μαρτίου 2018

Ο Δήμος Ωρωπού χάνει 1.433.000 ευρώ....γιατί δεν παραστάθηκε στη δίκη.......

Για μία ακόμη φορά οι ''έμπειροι'' αυτοδιοικητικοί  της δημοτικής αρχής του κ.Ρούσση,παρουσιάζονται κατώτεροι των περιστάσεων και ανίκανοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών του Ωρωπού.
Τελευταίο τους ''επίτευγμα'' η μη εκπροσώπηση του Δήμου Ωρωπού στο 20 Τριμελές  Διοικητικό Εφετείο Αθηνών σε δίκη με την Νέα Οδό.Δίκη την οποία κέρδισε η ''Νέα Οδός'' και αφορούσε στην επιβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού,ύψους 1.433.000 ευρώ. 
Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 12/03/2016 ο κ. Ρούσσης δεν κατάφερε να μας δώσει απάντηση,γιατί δεν έστειλε δικηγόρο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου, απέναντι στην εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια και έχει καταταλαιπωρήσει τους δημότες και τους επισκέπτες του Ωρωπού,ενώ τους ήταν γνωστό διότι είχαν κλητευθεί νόμιμα από τις 03/11/2015 και είχαν μεσολαβήσει 3 αναβολές της δίκης.
Η απάντηση του κ.Ρούσση ότι ... η δικηγορική εταιρεία ''ΕΧΑΣΕ'' το fax,που της είχε στείλε ο ίδιος αυτοπροσώπως(;;;;;),όπως μας διαβεβαίωσε στο δημοτικό συμβούλιο,αρκούσε από μόνη της για να προκαλέσει γέλια,αλλά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ίδιος με την 8/13.01.2016 απόφασή του είχε ορίσει άλλον δικηγόρο και ΟΧΙ αυτόν στον οποίο ισχυρίζεται πως έστειλε το fax ,προκάλεσε γέλιο και κλάμα μαζί.
Σημειώνουμε πως όταν η απόφαση του δημάρχου για ορισμό δικηγόρου πήγε στην οικονομική επιτροπή για έγκριση στις 09.02.2016 το θέμα αναβλήθηκε από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της επιτροπής,με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έγκριση ορισμού του δικηγόρου.
Έτσι για ένα θέμα μεγάλης σπουδαιότητας για τα συμφέροντα του Δήμου και λαμβανομένου υπόψιν και του γεγονότος ότι εκκρεμούν στα δικαστήρια σωρεία όμοιων υποθέσεων του Δήμου κατά της ''Νέας Οδού'',με κίνδυνο να δημιουργηθεί δεδικασμένο από αυτήν, σε βάρος του Δήμου,η δημοτική αρχή του κ. Ρούσση δεν παρίσταται στο δικαστήριο και τρέχει σήμερα καταιδρωμένη πίσω από τις εξελίξεις για να προσφύγει στο ΣτΕ. 
Οι τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής του κ,Ρούσση είναι αναμφισβήτητες και αρμοδιότητα άλλων να τις αναζητήσουν.
Πρέπει όμως ο ''αδιάφορος'' Δήμαρχος να δώσει στους δημότες του Ωρωπού,τις απαντήσεις που δεν έδωσε στο δημοτικό συμβούλιο,κρυπτόμενος πίσω από τις συνεχείς διακοπές που με εντολή του έκανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. 
Γιατί δεν εκπροσωπήθηκε ο δήμος στην δίκη ;
Ποιός ευθύνεται για την μη εκπροσώπηση του δήμου;
Γιατί ανέβαλε την έγκριση ορισμού δικηγόρου από την Οικονομική Επιτροπή,ενώ ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης; 
H απάντησή του στο δημοτικό συμβούλιο ότι ''ΧΑΘΗΚΕ'' το fax και δεν πήγε ο δικηγόρος,είναι τουλάχιστον αστεία.    
Αμέλεια,ανικανότητα ή μήπως κάτι χειρότερο; 
Η αμέλεια φτάνει ως το σημείο να παραστεί δικηγόρος,όχι καλά προετοιμασμένος γιατί άργησε να ορισθεί και να ζητήσει αναβολή.Ως εκεί.....    
Γιατί από εκεί και πέρα τα πράγματα σοβαρεύουν.Δεν είναι απλά ανικανότητα,είναι κάτι χειρότερο ! Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για τον τόπο! Δεν μπορούν!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι :                            
                                                                                                                                                                  Γιασημάκης  Γιώργος 
                                                                      Αρμυριώτης  Γιώργος 
Δέδες    Πέτρος
Παπαγιάννης Γιώργος
Ράπτης           Σπύρος
Χατζηιωάννου Άγγελος 
Προηγούμενο
Επόμενο