7 Ιανουαρίου 2018

Όχι στον εργολάβο από την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Δήμου Ωρωπού


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

    Την Πέμπτη 6 του Γενάρη μέλη της διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με την Επιτροπή Αγώνα των Συμβασιούχων του δήμου προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.
    Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας όπου δηλώσαμε την ξεκάθαρη αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους συναδέλφους. Ξεκαθαρίσαμε ότι με τα 6εκ. ευρώ που θα πάρει ο εργολάβος θα μπορούσε η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε πρόσληψη άλλων τόσων εργαζόμενων που διαθέτει σήμερα στη καθαριότητα. Και αυτό θα μπορούσε να γίνει το καλοκαίρι όταν δηλώθηκαν στην κυβέρνηση οι ανάγκες για δημιουργία νέων οργανικών θέσεων εργασίας στον τομέα της καθαριότητας.
    Είναι τουλάχιστον προκλητικό η διοίκηση να επικαλείται «έλλειψη» προσωπικού στην καθαριότητα ως αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης.
  • Για εμάς εργολάβος ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που σημαίνει ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, καθώς θα αναλάβει ο ίδιος, με ιδία μέσα την αποκομιδή.
  • ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΜΕΣΩΝ.
  • ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ για τους δημότες.

    Ξεκαθαρίσαμε ότι ο αγώνας μας δεν θα μείνει μόνο εδώ αλλά θα φροντίσουμε να μάθει όλος ο λαός του Ωρωπού για το που πάνε τα χρήματα του.
    Η επιλογή της διοίκησης είναι πλήρως υποταγμένη στη πολιτική της κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στους επιχειρηματικούς ομίλους.
    Μέχρι σήμερα αίσθηση προκαλεί και η απουσία του Σωματείου. Ενώ θα περιμέναμε έστω και για τα μάτια του κόσμου οι συνάδελφοι της Διοίκησης του Σωματείου να βρίσκεται στα αμαξοστάσια προκειμένου να μην αφήσουν τον εργολάβο να πιάσει δουλειά, αυτοί δεν ήταν πουθενά. Όπως εντύπωση προκαλεί και η στάση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις περίσσευε η αγωνιστικότητα της όπως στη Λαμία και το Θερμαϊκό για το Δήμο Ωρωπού που οι πολιτικές τους ταυτίζονται με αυτές της Δημοτικής Αρχής δεν έχει βγάλει άχνα.
    Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων μας αφορά όλους καταρχήν τους εργαζόμενους γιατί αύριο θα χάσουμε τη δουλειά μας αλλά και τους δημότες γιατί αυτοί θα καλεστούν να πληρώσουν το μάρμαρο και στο συγκεκριμένο δήμο μάλλον είναι πολύ ακριβό.
    Τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Να προστατέψουμε το ψωμί μας και να απαιτήσουμε:

Να φύγουν τώρα όλοι οι εργολάβοι από τον Δήμο.
Καμιά υπηρεσία στα χέρια ιδιώτη.
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΗΜΑΤΑ.

Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων
Προηγούμενο
Επόμενο