18 Ιανουαρίου 2018

Εργολάβος σημαίνει απολύσεις και χαράτσια

Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού: Εργολάβος καθαριότητας σημαίνει απολύσεις, τσάκισμα δικαιωμάτων και χαράτσια
Με την ανάληψη του τομέα της καθαριότητας από εργολάβο, παύει η ανάγκη απασχόλησης εργαζομένων στην αποκομιδή των απορριμμάτων και καταργούνται οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις εργασίας.
Η δημοτική αρχή διαφημίζει ότι εργολάβος σημαίνει μείωση «κόστους» για τον δήμο. Θα πρέπει όμως να συνυπολογιστούν, μαζί με την μισθοδοσία των εργαζομένων, και τα 2.000.000 € που θα λαμβάνει κάθε έτος.
Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
Είναι κάλπικο το επιχείρημα ότι το προσωπικό στην καθαριότητα δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες του δήμου. Αν ήταν έτσι, τότε το καλοκαίρι  η δημοτική αρχή είχε το δικαίωμα, βάση του νόμου «Σκουρλέτη» για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, να ζητήσει από την κυβέρνηση περισσότερους από τους 60 εργαζόμενους που αναμένονται να προσληφθούν ως μόνιμο προσωπικό  έως τα τέλη Μαρτίου, που είναι ο αριθμός των συμβασιούχων που απολύονται. Άλλωστε, με τα 2.000.000 € που θα λαμβάνει ο εργολάβος για κάθε χρόνο υπηρεσιών, θα μπορούσε να προσλάβει τουλάχιστον άλλους τόσους εργαζομένους.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
Επίσης, με το πολυνομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που χτυπάει το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς, μεταξύ άλλων επανακαθορίζονται όλες οι ειδικότητες των εργαζομένων από μηδενική βάση, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για παραπέρα υπονόμευση των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Είναι δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι που δεν θα απασχολούνται από εδώ και πέρα στον τομέα της καθαριότητας θα σταματήσουν άμεσά να λαμβάνουν ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ένσημα, καθώς και τα αντίστοιχα επιδόματα (ανθυγιεινού, επικινδυνότητας κ.α.).
Επιπλέον, με το πολυνομοσχέδιο απαγορεύεται η μετατροπή όλων των συμβάσεων οποιασδήποτε σχέσης εργασίας ορισμένης διάρκειας  σε Αορίστου Χρόνου, που σημαίνει χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων που το προηγούμενο διάστημα πάλεψαν για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Τέλος, τα υπέρογκα ποσά που λαμβάνει ο εργολάβος θα μετακυληθούν, μέσω των δημοτικών τελών, στις πλάτες των δημοτών. 
Απαιτούμε να φύγει τώρα ο εργολάβος από τα αμαξοστάσια του δήμου.
Καμία απόλυση εργαζομένου.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

Ιανουάριος 2018,
Το γραφείο τύπου
www.lsoropou.wordpress.com

Προηγούμενο
Επόμενο