4 Δεκεμβρίου 2017

Μια ενδιαφέρουσα λογοτεχνική βραδιά στον Αυλώνα.

Την περασμένη Κυριακή στις 3 Δεκεμβρίου, η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της παρουσίασης έργων της Ομάδας Συγγραφέων του Δήμου Ωρωπού στον Αυλώνα, ήταν μια ιδιαίτερη βραδιά ποίησης. 
Ο δρόμος για την Ελευθερία, η "νίκη" κατά του εγωισμού, η ζωή, ο θάνατος και η αναγέννηση, το παλιό και το καινούριο που συνυπάρχουν και συμπληρώνουν το ένα το άλλο, υπήρξαν κομμάτια μιας ζωηρής συζήτησης ανάμεσα στου παρευρισκομένους.
Ο ποιητής της βραδιάς κ. Ιγνάτιος Σανταβάς που αριθμεί 7 ποιητικές Συλλογές παρουσίασε μέρος από το έργο του που περιλαμβάνει τις Συλλογές "Χάρμα στο Χάραμα" και "Ανανθούντα και Ανανθοί". Πρόκειται για έναν ποιητή που έχει για πατρίδα του την γλώσσα είπε η πρόεδρος του Συλλόγου "Το Σάλεσι" κα. Μαίρη Σαμπάνη..


Για την ποίηση του Ιγνάτιου Σανταβά μίλησε ο κριτικός Λογοτεχνίας και Δοκιμιογράφος  κ. Δημήτρης Καραμβάλης κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων στις επιρροές της ποίησης του Σανταβά από μεγάλους λογοτέχνες όπως ο Σολωμός, ο Παλαμάς, ο Καβάφης αλλά και από το δημοτικό τραγούδι. Ποιήματά του απήγγειλε η λογοτέχνης κα. Μαριάννα Βλάχου-Καραμβάλη. Ο Ιγνάτιος Σανταβάς υπήρξε εκπαιδευτικός και Διευθυντής σε σχολεία του Δήμου μας με την ιδιότητα του Φιλολόγου και ζει στον Κάλαμο..Από το 2010, την χρονιά που συνταξιοδοτήθηκε, είναι Επίτιμος Διευθυντής στο Λύκειο Καλάμου.
Τις βραδιές παρουσίασης των Συγγραφέων του Δήμου Ωρωπού διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αυλώνα "Δημήτρης Λιάκουρης" στα πλαίσια του "Ανοιχτού Πανεπιστημίου" της Βιβλιοθήκης. 
Προηγούμενο
Επόμενο