24 Νοεμβρίου 2017

Σφοδρή κριτική Γ. Οικονομάκου για ΚΕΔΩ


Έντονη αντίδραση από Στέφανο Δάβρη

Με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις κατέληξε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό της ΚΕΔΩ στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Νοεμβρίου κατά την τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου. Ο κ. Οικονομάκος έθεσε 4 θέματα σε σχέση με τα έξοδα που υπολογίζει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου στον προϋπολογισμό της για το 2018:

  • Το ποσό των 180.000 ευρώ για έκτακτες προσλήψεις προσωπικού. "Μιλάμε για στρατό" είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Δήμαρχος και έθεσε ερωτήματα, ποια, πόσα και που απασχολούνται τόσα άτομα.  
  • Τα ποσά που προορίζονται για πολιτιστικού είδους εκδηλώσεις και είναι... περισσότερα, σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο, από αυτά που δαπανά το καθ ύλην αρμόδιο Νομικό Πρόσωπο για τον Πολιτισμό (ΝΠΔΔ).
  • Οι 25.000 ευρώ για οδοιπορικά.
  • Οι 50.000 ευρώ για για έξοδα λειτουργίας των συσσιτίων. Μάλιστα, ο κ. Οικονομάκος ανέφερε πως στην θητεία του το αντίστοιχο ποσό ήταν σχεδόν μηδαμινό.      
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΩ  κ.Δάβρης  προσκάλεσε δημόσια τον πρώην Δήμαρχο στο Γραφείο του για να ενημερωθεί για το προσωπικό ενώ για τα υπόλοιπα ανέφερε,  από 'ο,τι έγινε αντιληπτό, πως η ΚΕΔΩ σχεδιάζει κάποιες δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό. Επέκρινε μάλιστα τον κ. Οικονομάκο για την ελλειπή του παρουσία και συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια της Κοινωφελούς Επιχείρησης στα οποία είναι μέλος. Ο κ. Οικονομάκος απαίτησε να ενημερωθεί ως δημοτικός σύμβουλος, αρχηγός παράταξης και όχι ως μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΩ. Κάπου στην πορεία... η ψυχραιμία χάθηκε κι άρχισαν οι χαρακτηρισμοί. Μέσα στην φασαρία και την ένταση βρήκε αφορμή-ευκαιρία η "Δυναμική Πολιτεία" να αποχωρήσει από το Συμβούλιο χωρίς να τοποθετηθεί. Παράλληλα αποχώρησε και ο κ. Οικονομάκος. Πέραν του προϋπολογισμού, στα θέματα της ΚΕΔΩ συμπεριλαμβάνονταν το Σχέδιο Δράσης, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα δίδακτρα για τα οποία ψήφισαν τα μέλη της συμπολίτευσης που παρέμειναν στο Συμβούλιο.     
Προηγούμενο
Επόμενο