17 Ιουνίου 2017

Ακατάλληλες Παιδικές Χαρές, προτεραιότητες και ερωτήματα.

Ακατάλληλες  έχουν χαρακτηριστεί  εδώ και αρκετό καιρό  14  Παιδικές  Χαρές σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας μετά από έλεγχο του  Φορέα TUV  και μετά από εκθέσεις αξιολόγησης της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ωρωπού. Μάλιστα, για κάποιες από τις Παιδικές  Χαρές  υπάρχει ανάγκη ανακατασκευής . 
Οι αποφάσεις και οι κανόνες που ισχύουν σήμερα, ορίζουν ως Παιδική Χαρά τον οριοθετημένο υπαίθριο χώρο που προορίζεται για ψυχαγωγία ανηλίκων χωρίς την επίβλεψη προσωπικού. Μάλιστα, υπάρχουν προδιαγραφές που προϋποθέτουν περίφραξη, επαρκή φωτισμό, εισόδους από συγκεκριμένο πλάτος και πάνω, ζώνες πρασίνου, προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, σύστημα απορροής υδάτων. Οι κανονισμοί απαιτούν να εφαρμόζονται τα πρότυπα ασφαλείας που ορίζει η πολιτεία ως προς τον εξοπλισμό, τις προδιαγραφές συντήρησης και φύλαξης, το πόσιμο νερό, τον  επαρκή αριθμό  καθισμάτων για τους συνοδούς αλλά και την πλήρη ενημέρωση των πολιτών - με επιγραφές - για τις ώρες λειτουργίας κ.ά.  Στις 6 Απριλίου , από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ωρωπού, πάρθηκε απόφαση για την οριοθέτηση των Παιδικών Χαρών με Τοπογραφικά Διαγράμματα. 
Ακολούθησαν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής τόσο για την οριοθέτηση όσο και για την αγορά εξοπλισμού Παιδικών Χαρών. 
Στο Συμβούλιο της 17ης Μαΐου εγκρίθηκε πίστωση  618.680,64 ευρώ για ανακατασκευή των 13ών από τις 14 Παιδικές Χαρές (εξαιρώντας αυτήν που βρίσκεται στη θέση  Κοκκινόβραχος  Δ.Κ. Αφιδνών).
Με βάση τα παραπάνω προκύπτουν ορισμένα εύλογα ερωτήματα:
Γιατί και πως αφέθηκαν και οι 14 Παιδικές Χαρές συγχρόνως, χωρίς επαρκή συντήρηση;
Γιατί δεν ξεκίνησαν άμεσα ενέργειες και χρειάστηκε να περάσει τουλάχιστον ένας  χειμώνας και μια άνοιξη για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες επισκευών-ανακατασκευών; 
Πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες σε όλες τις Παιδικές Χαρές ώστε να τηρούνται οι προδιαγραφές;  
Παρακάτω  οι  14  Παιδικές  Χαρές:

1-Πλησίον εκκλησίας Αγίων Αναργύρων Δ.Κ. Χαλκουτσίου 
2-Θέση Κοκκινόβραχος,  Δ.Κ.Αφιδνών 
3-Οδός Ευκαλύπτων Βαρυκού Δήμου Ωρωπού 
4-Πλατεία Καλάμου, Δ.Κ. Καλάμου 
5-Κεντρική Πλατεία Δ.Κ.Μαρκόπουλου 
6-Πλησίον Δημοτικού Σχολείου Μηλεσίου 
7-Πλησίον 2ου Νηπιαγωγείου, Δ.Κ.Αυλώνα 
8-Οδός Ομήρου, Δ.Κ. Σκάλας Ωρωπού 
9-Πλατεία Αλώνια, Τ.Κ. Ωρωπού 
10- Πλατεία Δαβάκη, Δ.Κ.Νέων Παλατίων 
11-Πλατεία Ζυγομαλά, Δ.Κ.Αυλώνα 
12- Όπισθεν Κοινοτικού Καταστήματος Πολυδενδρίου 
13- Πλατεία Τ.Κ. Μαλακάσας 
14-Κεντρική Πλατεία Τ.Κ. Συκαμίνου

Προηγούμενο
Επόμενο